Buddhista tanulmányok

Buddhista tanulmányok

Buddhista Magazinok és Folyóiratok listája

List of Buddhist Magazines & Journals

2024. január 05. - Nagy Szabolcs 321

Magazinok (Magazines)

Bitter Winter - Vallásszabadsággal és az emberi jogokkal foglalkozó magazin.

Buddha Weekly - Non-profit egyesület, amely az ingyenes Buddha Dharma oktatásnak és fontos küldetésének szenteli magát: Terjessze a Dharmát!

Buddhanet - Buddhista oktatási és információs hálózat.

Buddhism Now - Online buddhista magazin, amely a buddhizmus gykorlásához ad tanácsokat.

Buddhism Today - A magazin célja, hogy ízelítőt adjon a Karma Kagyü iskola tibeti buddhizmusáról, és különösen a Kagyü vonalon belül a Gyémánt Út buddhizmusról.

Buddhismus Aktuell - A Deutschen Buddhistischen Union magazinja negyedéves megjelenéssel.

Buddhist Art Meditations (BAM) Journal - Online folyóirat a kreatív és buddhista gyakorlatok közötti kapcsolatokról.

Buddhist Times - Célja a buddhizmus újraélesztése szülőhelyén, Indiában, a buddhizmus terjesztése, aktualizálása.

Buddhistdoor Global (BDG) - Online buddhista folyóirat, amely angol nyelvű buddhista tartalmak széles skáláját nyújtja a világnak.

Buddhizmus Ma - A magyarországi Gyémánt Út buddhista közösség kiadványa, melynek célja, hogy élő lenyomata legyen annak a hiteles buddhista átadásnak, ami a Nyugaton élő világi és jógi gyakorlókat célozza meg.

European Buddhist Magazine - Az EBU negyedévente megjelenő magazinja, amely cikkeket, interjúkat és egyéb tartalmakat közöl - főként európai buddhistáktól.

Killing the Buddha - Vallással, kultúrával és politikával foglalkozó online magazin.

Lion’s Roar - Nyomtatott és digitális buddhista magazin.lr.jpg

Buddhadharma - A Lion's Roar negyedéves folyóirata elkötelezett gyakorlók számára.

Mandala Magazine - A Mandala 1987-2021 között jelent meg, mély tanításokat, inspiráló cikkeket és mélyreható interjúkat osztott meg.

Mountains and Rivers - A Zen Mountain Monastery új éves folyóirata beszélgetéseket kínál a kreatív gyakorlatról, a karma működéséről, és arról, hogy egy dharma gyakorló közösség hogyan kezeli a faji és nemi előítéleteket.

Shambhala Times - Egy közösségi fórum a Shambhala mandala minden részéből származó hírek és nézetek számára, mely az emberek egyéni nézőpontjait mutatja be, és maga nem foglal állást a kifejtett tartalmakkal és nézetekkel kapcsolatban.

The Buddhist News - Online magazin buddhista tartalmakkal.

The Journal of the Order of Buddhist Contemplatives - Nemzetközi, negyedévente megjelenő kiadvány, amely azt a célt szolgálja, hogy a zen-t tanuló embereknek módot biztosítson arra, hogy tanítást, bátorítást és híreket kapjanak a különböző csoportjaink és templomaink eseményeiről.

The Wisdom Journal - Az évente kétszer megjelenő magazin kivonatokat közöl a Wisdom Publications legújabb címeiből, lenyűgöző fényképeket, információkat az új kiadványokról.

Tricycle - Az első számú független, buddhista folyóirat Nyugaton.tr.jpg

Urthona – Buddhism & art - Kortárs művészetet, nyugati és a hagyományos buddhista művészeteket buddhista szemszögből bemutató magazin.

UTK ISIC Bulletin - A Rajamangala University of Technology Krungthep, Tudományos, Innovációs és Kulturális Intézetének többcélú, havi kiadványa.

Wisdom Magazine - A melbourne-i Mahamevnawa kolostor kiadványa.

World Tribune and Living Buddhism - A Soka Gakkai International USA dupla kiadványa különféle témákkal.

Zen Tükör - A Tan Kapuja Zen Közösség magazinja.

 

Folyóiratok (Journals)

Asian Philosophy - Nemzetközi folyóirat, amely indiai, kínai, japán, buddhista és iszlám filozófiai hagyományokkal foglalkozik.

Buddhist Studies Review - A folyóirat a buddhizmus minden területéről igyekszik minőségi tanulmányokat közölni.

Buddhist-Christian Studies - A buddhizmus és a kereszténység, valamint ezek történelmi és kortárs kapcsolatainak szentelt tudományos folyóirat, amely átgondolt cikkeket, konferencia beszámolókat és könyvismertetéseket közöl.bcs.png

Canadian Journal of Buddhist Studies - Nyílt hozzáférésű, online kiadvány, amely a buddhista tanulmányok minden területét lefedi.

Contemporary Buddhism - A buddhizmus jelenlegi helyzetével és befolyásával, a buddhista és vallási tanulmányokkal, a buddhizmus és a nyugati kultúra találkozásával kapcsolatos kutatásokat publikál.

Dhammadhara Journal of Buddhist Studies - Kutatási eredmények és tudományos cikkek forrása.

Hualin International Journal of Buddhist Studies - Ez a szakmailag lektorált folyóirat a buddhizmussal kapcsolatos interdiszciplináris, több forrásból származó, multimédiás és kultúrákon átívelő tudományos kutatásokat emeli ki.

IBC Journal of Buddhist Studies (IBCJBS) - Célja a buddhista tanulmányok számos tudományágának, mint például a tanítás, történelem, kultúra, etika, logika, társadalomfilozófia, valamint az összes buddhista hagyományra vonatkozó szöveges és összehasonlító tanulmányok kutatásának előmozdítása.

Insight Journal - A buddhista hagyomány mélységének és átalakító jelentőségének alapos tisztelete és megbecsülése, a kritikai vizsgálat és az összehasonlító perspektíva mindegyike kifejezésre jut a Barre Center for Buddhist Studies 1994 óta megjelenő Insight Journal című folyóiratában.

International Journal of Buddhist Thought & Culture (IJBTC) - Célja, hogy előmozdítsa a buddhizmus tanulmányozását, gondolkodásának és kultúrájának sokszínűségét.is_538737.jpg

Japanese Journal of Religious Studies - A japán vallások tanulmányozásával kapcsolatos kutatások publikálására szakosodott, lektorált folyóirat.

Journal of Buddhist Ethics - Az első tudományos folyóirat, amely teljes egészében a buddhista etikával foglalkozik.

Journal of Buddhist Philosophy - A buddhista filozófia minden területével foglalkozó, magas színvonalú eredeti cikkeket és könyvismertetéseket tesz közzé.

Journal of Buddhist Studies (JBS) - Tanulmányok a buddhizmus történetével, kultúrájával, régészetével, művészetével, filológiájával, antropológiájával, szociológiájával, teológiájával, filozófiájával, gyakorlatával, vallások közötti összehasonlító tanulmányokkal és más, a buddhizmushoz kapcsolódó témákkal.

Journal of Buddhist Studies Chulalongkorn University - Thai és angol nyelvű folyóirat, mely a buddhizmusról szóló tudományos cikkeket tesz közzé.

Journal of Buddhist Studies (Journal of the Centre for Buddhist Studies, Sri Lanka) - Tudományos folyóirat srí lankai és hong kongi közös kiadásban.

Journal of Chan Buddhism - East Asian and Global Perspectives - Az első olyan angol nyelvű folyóirat, amely kifejezetten a kínai csan, a koreai sŏn, a vietnami thìên és a japán zen buddhizmus tudományos kutatásait mutatja be.

Journal of Chinese Buddhist Studies (JCBS) - Lektorált, tudományos folyóirat, amely a kínai buddhizmus történeti tanulmányozásával foglalkozik.

Journal of Dharma Studies - A hindu, dzsainista és buddhista hagyományok interszubjektív megértésére és gyakorlati alkalmazására összpontosít.

Journal of Gandhāran Buddhist Texts - A folyóirat ősi gandhárai buddhista szövegek digitális kiadásait jelentetni meg, amelyek tartalmaznak diplomáciai kiadást, rekonstruált kiadást, fordítást, szójegyzéket, paleográfiai elemzést, valamint keretes elbeszéléseket és kontextuális információkat.

Journal of Global Buddhism - Nyílt hozzáférésű folyóirat, amely a buddhizmus tanulmányozásával foglalkozik.

Journal of Indian and Buddhist Studies - Japán kiadású folyóirat, melynek fő területei a filozófia és a vallás.

Journal of Indian Philosophy - A klasszikus és modern indiai gondolkodás széles spektrumát járja körül.

Journal of International Buddhist Studies (JIBS) - Lektorált folyóirat, amely eredeti kutatási tanulmányokat és tudományos cikkeket tesz közzé.

Journal of the International Association of Buddhist Studies (JIABS) - A buddhista tanulmányok minden területéről várja a tudományos hozzájárulásokat. Nem közöl rövid könyvkritikákat, csak hosszú és tartalmas áttekintő cikkeket.

Journal of the Oxford Centre for Buddhist Studies (JOCBS) - Minden olyan cikket közzétesz, amely növeli a buddhizmus bármely aspektusának ismeretét és/vagy megértését.

Journal of World Buddhist Cultures - Szakmailag lektorált folyóirat, amelynek célja a buddhizmussal kapcsolatos széles körű ismeretek fejlesztése és terjesztése.

Keréknyomok - A Tan Kapuja Egyház orientalisztikai és buddhológiai folyóirata.kereknyomok_2023_15_jpg-kereknyomok_2023_15_jpg-99d8da46-5b2f-4693-b7a5-3001a44e2195.jpeg

Korean Journal of Buddhist Studies (KJBS) - Negyedévente jelentet meg tudományos dolgozatokat és kritikai könyvismertetéseket. Célja a buddhista tanulmányok előmozdítása Dél-Koreában.

Monumenta Nipponica - Angol nyelvű lektorált folyóirat, amely kiemelkedő kutatásokat és fordításokat tesz közzé, valamint mértékadó könyvismertetéseket jelentet meg a premodern és modern japán tanulmányok területén.

Monumenta Serica. Journal of Oriental Studies - Elsősorban a kínai kultúrával foglalkozik, de kínai címe - Huayi xuezhi (azaz Scholary Journal on China and Neighbouring Countries) - arra utal, hogy a publikációk olyan témákkal is foglalkozhatnak, mint a japán, mongol, mandzsu, tibeti vagy koreai tanulmányok, amennyiben szorosan kapcsolódnak Kínához.

Pacific World: Journal of the Institute of Buddhist Studies - Éves, nyílt hozzáférésű, anonim lektorált, angol nyelvű folyóirat, amely a buddhizmusról általában, és különösen a Jōdo Shinshū buddhizmusról szóló tanulmányok terjesztését szolgálja.

Philosophy East and West - A filozófia nem nyugati hagyományainak tudományos műveltségét elősegítő folyóirat a legmagasabb színvonalú tudományos munkákat publikálja, amelyek ezeket a kultúrákat az angol-amerikai filozófiával való kapcsolatukban helyezik el.

Singaporean Journal of Buddhist Studies - A Szingapúri Buddhista Főiskola által kiadott, lektorált tudományos folyóirat.

Studies in Humanistic Buddhism (SHB) - Tudományos cikkeket és könyvrecenziókat tesz közzé a buddhista tanulmányok széles területéről.

Subhasita: Journal of Buddhist and Religious Studies - Indonéz kiadású lektorált, tudományos folyóirat, amely a buddhizmus minden fajtájának tudományos tanulmányozását támogatja.

Távol-keleti Tanulmányok - Journal of East Asian Cultures - Az ELTE Bölcsészettudományi Kar Távol-keleti Intézetének hivatalos folyóirata.cover_issue_639_hu_hu.png

The Eastern Buddhist - A buddhizmus minden aspektusáról közöl cikkeket, valamint klasszikus buddhista szövegek és modern buddhista gondolkodók műveinek angol fordításait.

The Indian International Journal of Buddhist Studies - Lektorált, tudományos folyóirat, amely a buddhizmus minden fajtájának tudományos tanulmányozását támogatja.

The Journal of International Association of Buddhist Universities (JIABU) - Évente kétszer megjelenő tudományos folyóirat, mely a buddhizmus, a szociológia, a szabad művészetek és a bölcsészet- és társadalomtudományok multidiszciplináris területeire összpontosít.

The Journal of the International College for Postgraduate Buddhist Studies - Japán kiadású folyóirat.

The Middle Way - Journal of The Buddhist Society - Negyedévente megjelenő folyóirat neves buddhista tanítók és tudósok cikkeit tartalmazza a buddhista elmélet, gyakorlat, történelem stb. különböző aspektusairól, valamint egyéb kiegészítő érdekességeket.

Western Buddhist Review - A Triratna Buddhista Rend és közösség ingyenes, online, lektorált, tudományos folyóirata.

A bejegyzés trackback címe:

https://buddhista-esszek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318295437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása