Buddhista tanulmányok

Buddhista tanulmányok

A blogról...

2021. március 20. - Nagy Szabolcs 321

A buddhizmus tana és történelme oly hatalmas, hogy egy embernek szinte lehetetlen az egészét megismerni, s emiatt érdemes egy irányzat mellett elköteleződni. Amíg azonban a választott utunkon szépen haladunk előre, addig elsiklunk más értékes tartalmak felett. Hogy ezt kiküszöböljem, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatójaként gyakran és szívesen olvastam hallgatótársaim dolgozatait. Általuk új témákat, új megközelítéseket ismerhettem meg, miközben rengeteget tanultam belőlük. E blog ezt a törekvést hivatott folytatni az olvasó szempontjából, vagyis az ismereteink minél szélesebb körű kiterjesztését. Az írók, szerzők szempontjából pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a sok munkával elkészített műveik ne csak a saját merevlemezükön porosodjon, hanem megtalálják közönségüket, olvasótáborukat. Sőt, talán kialakulhat némi „szakmai” párbeszéd is egy-egy téma kapcsán, mely bizonyosan a résztvevő felek javára fog válni. S ha pedig minden kötél szakad és rajtam kívül senki nem olvassa őket, nos, nekem már akkor is megérte.

Hozzá kell tennem, hogy az itt megjelent írások nem buddhista mesterek, hanem többnyire az útjuk elején járó gyakorlók szerzeményei. Így azt elvárni tőlük, hogy hibátlanok legyenek, nem lenne korrekt. Az írások alatt lehetőség van hozzászólásokra, melyekben kifejezhetjük érdeklődésünket, tetszésünket, de megfogalmazhatunk építő jellegű kritikát is, minden esetben a ’helyes beszéd’ kritériumainak betartásával.

A bloghoz készült egy Facebook oldal is, amelyen könnyebben lehet értesülni az új megjelenésekről: https://www.facebook.com/Buddhista-Essz%C3%A9k-106012734963717

Megjegyzés: a blog nem hivatalosan kapcsolódik A Tan Kapuja Buddhista Főiskolához. Az itt megjelent írások minden esetben csak a szerzők álláspontját tükrözik, nem pedig a Főiskoláét, vagy általában a buddhizmusét.

Az itt megjelent írások a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi (CC BY-SA 4.0) licence alá tartoznak.

Nagy Szabolcs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buddhista-esszek.blog.hu/api/trackback/id/tr6416471178
süti beállítások módosítása